Boekreview “Het Nieuwe Normaal”

Het Nieuwe Normaal is een interessant boek over vernieuwing en verandering van de wereld waar we in leven. Netwerken, samenwerken, leiderschap anno nu, strategie, onderwijs, social media, technologische ontwikkelingen en passie voor werk zijn onderwerpen die aan bod komen in een voor iedereen begrijpelijke taal en context.

De inhoud van het boek is concreet en dat sprak me vanaf de inleiding erg aan. Stellige uitspraken die goed worden onderbouwd met voor iedereen herkenbare voorbeelden uit de praktijk. Het boek is opgebouwd uit zeven bedrijfskundig thematische hoofdstukken waar 21 “spelregels” aan verbonden zijn. Dit klinkt ingewikkeld maar dat is het absoluut niet.
Inhoudsopgave Het Nieuwe Normaal

 

 

De subtitels van de 7 hoofdstukken maken  nieuwsgierig, zeker in combinatie met de hoofdstuktitels vormen ze een leuk contrast. In ieder hoofdstuk wordt het verband tussen titel en subtitel duidelijk.

 

 

 

 

Het boek staat bol van leuke voorbeelden die aanspreken en herkenbaar zijn. Mooie inspirerende filmpjes, die via QR-codes eenvoudig op telefoon of tablet te bekijken zijn, ondersteunen het verhaal. De filmpjes van onder andere Ricardo Semler, Salman Khan en Simon Sinek zetten je aan het denken en laten je kennismaken met praktijkvoorbeelden die zich bewezen hebben.

Social media en mobiele apparaten komen ter sprake, inclusief de paarse krokodil waarvan ik echt dacht dat die uitgestorven was… De uitleg over de macht van de klant door nieuwe communicatiemiddelen en het filmpje waarin Mobistar een stevig lesje klantvriendelijkheid krijgt is geniaal.

Dit boekje maakt je bewust van veranderingen die we allemaal bewust of onbewust (her)kennen. Een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de vernieuwing die gaande is.

Het boekje leest makkelijk en de vele voorbeelden zijn ook herkenbaar voor mensen die niet bewust met het onderwerp bezig zijn. Ik sluit me aan bij de covertekst: een must-read voor managers, ondernemers en professionals die bereid zijn continue te vernieuwen.

One thought on “Boekreview “Het Nieuwe Normaal”

 • 4 april 2014 at 22:01
  Permalink

  Hoi Vanessa,

  Heerlijk vlot geschreven recensie over een volgens mij ook vlot geschreven boek.
  Je maakt mij in ieder geval wel nieuwsgierig naar dat boek; “Het nieuwe normaal”.
  Weer één voor op m’n to-read-list.

  Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *