Cregle INK Stylus

De E-pens waar ik begin vorig jaar een blog over heb geschreven werkt niet meer op de nieuwste iPad. Er worden helaas geen nieuwe connector stukken gemaakt voor de nieuwe Apple aansluiting. Dus ben ik op zoek gegaan naar een alternatief. Je leest veel positieve verhalen over de Adonit Jot pen, die staat nog op mijn verlanglijstje om te testen. Ik ben nu eerst voor de Cregle INK gegaan omdat je daar relatief weinig informatie over vindt. De Cregle INK  kost 50 euro en is 20 euro goedkoper dan de Adonit Jot.

Cregle INK

Geen Bluetooth
De Cregle INK heeft, in tegenstelling tot de Adonit Jot, geen Bluetooth waardoor je hem niet hoeft te verbinden met je tablet. Dat heeft voordelen en nadelen. Voordeel is dat de Cregle INK meteen werkt als je hem aanzet. Ook werkt de pen in alle apps op je iPad net als een “gewone Stylus”.
Nadeel is dat je alleen in bepaalde apps, zoals PenUltimate en Noteshelf, je hand kunt neerleggen als je wilt schrijven (handig voor het maken van snelle aantekeningen als je bijvoorbeeld in gesprek zit). Voor mij maakt dat niet zoveel uit omdat ik voor uitgebreide geschreven aantekeningen nog steeds met veel plezier mijn Livescribe pen gebruik.

Een volledige stylus, ook op smartphones
Als je de Cregle INK aanzet heb je een heerlijke stylus in handen. De punt is zacht dus je hoort geen geluid als je op het scherm van je tablet of telefoon tikt. Het scherm van de iPad (Air) reageert erg goed op de Cregle INK en de stylus werkt in alle apps en niet net als de E-Pens en de Adonit Jot alleen in bepaalde schrijf-apps. Ik gebruik de Cregle INK zowel op mijn iPad als op mijn Note 3 telefoon en op beiden werkt deze prima. Zelfs mijn Kobo-ereader reageert op de pen al werkt dat niet feilloos. We hebben de pen op verschillende telefoons getest en ook op de iPhone 5 en op de Galaxy S3 en S4 werkt de pen goed.

Een groot voordeel ten opzichte van de Adonit Jot is dat je met de Cregle een stylus hebt die je overal op je iPad en telefoon kunt gebruiken. Ik bedien het toetsenbord er regelmatig mee maar ook voor spelletjes werkt de Cregle prima. Ik heb de pen eigenlijk altijd binnen handbereik  en gebruik de Bamboo stylus amper meer omdat de Cregle een fijnere punt heeft en nog beter werkt.

cregle versus bamboo

 

De stift (punt)
De stiften van de Cregle zijn los te bestellen (5 stuks voor 4 euro) Dit is goedkoper dan de losse stiften van de Bamboo (5 euro voor 3 stuks) Bij aanschaf van de pen krijg je 2 extra stiften cadeau. Ik heb ergens op internet gelezen dat je met één stift 11 kilometer kunt schrijven. Het lijkt er voorlopig op dat de stiften van de Cregle langer meegaan dan die van Bamboo. Ik gebruik de pen al meer dan een maand dagelijks en langdurig en ik heb de stift nog niet hoeven verwisselen, wellicht omdat de stiften dunner zijn en dus niet zo snel scheuren.

Pen uitzetten
Waar ik wel op moet letten is dat ik de pen na gebruik weer uitzet anders loopt de batterij leeg. Normaal gesproken doe je ongeveer 4 weken met een batterij. De batterijen AAAA zijn bijzonder. De eerste keer dat ik ze nodig had heb ik echt moeten zoeken want ze worden niet overal verkocht. Inmiddels weet ik dat ze onder andere bij fotozaken verkocht worden.

Batterijen voor de Cregle INK
Batterijen voor de Cregle INK

Tips?
Heb jij ervaring met deze pen en heb je tips? Laat het me weten!

 

 

 

Geef een antwoord