Ondertekenen / bewerken email bijlagen iOS10

Ondertekenen / bewerken email bijlagen iOS10

Ondertekenen / bewerken email bijlagen iOS10

Het ondertekenen / bewerken email bijlagen iOS10 is mogelijk in de mail-app op de iPhone en iPad. Dit is vooral handig als je een PDF bestand toegestuurd krijgt waar je opmerkingen bij wilt zetten of je handtekening onder wilt plaatsen. Hieronder een beschrijving van de mogelijkheden.

Hoe werkt het ondertekenen / bewerken email bijlagen iOS10?

Je ontvangt een e-mailbericht met een PDF-bijlage. Als de bijlage meteen opent in de mail, klik je erop en kies je in het scherm dat verschijnt “Markeer en beantwoord”.

Zie je de bijlage als icoon in de mail staan dan klik je op de bijlage en deze opent in de mail-app.
Als je op het scherm tikt, verschijnt er bovenin het document een balk.

Ondertekenen / bewerken email bijlagen iOS10

Lees verder

Synchroniseren zakelijke agenda iPad iPhone en Outlook, zo los je problemen op

Synchroniseren zakelijke agenda iPad iPhone en Outlook, zo los je problemen op

Synchroniseren zakelijke agenda iPad iPhone en Outlook

Tijdens iPad-trainingen krijg ik regelmatig vragen over fouten bij het synchroniseren zakelijke agenda iPad iPhone en Outlook. In de praktijk blijkt de zakelijke agenda niet altijd goed te synchroniseren van de iPad iPhone naar Outlook en andersom. Het belang van een goed synchroniserende zakelijke agenda hoef ik niet nader toe te lichten.

Door, in plaats van de standaard ingestelde Push, via Fetch te synchroniseren, blijken de meeste synchronisatieproblemen op te lossen. Gebruik onderstaande handleiding om de instellingen op je iPad iPhone aan te passen.

Push versus Fetch, achtergrondinformatie

Bij het synchroniseren zakelijke agenda iPad iPhone en Outlook via Push stuurt de server nieuwe berichten meteen door naar je iPad of iPhone.

Lees verder

Medische ID iPhone voor noodgeval, maak jij er al gebruik van?

Medische ID iPhone voor noodgeval, maak jij er al gebruik van?

Medische ID iPhone, handig!

Tegenwoordig hebben veel mensen hun mobiele telefoon altijd bij zich. Helaas is de instelmogelijkheid van de medische ID iPhone bij velen onbekend. Op je iPhone, vanaf iOS 8, kun je namelijk al enige tijd je medische gegevens invullen. Dit is informatie die bij een noodgeval gebruikt kan worden door omstanders en hulpverleners. Het Medische informatie die je invult in de gezondheid app is altijd toegankelijk voor anderen, ook als je een wachtwoord gebruikt kan iedereen deze informatie bekijken.

Medische ID iPhone, waarom invullen?

Bij een ongeval of ander noodgeval kan een hulpverlener of omstander op je iPhone meteen een contact-telefoonnummer opzoeken en eventuele medicijnen of allergieën bekijken. Hulpverleners kunnen hier dan meteen rekening mee houden.

Medische ID iPhone instellen, de handleiding

Medische ID instellen voor noodgeval in app gezondheid
Gezondheid

Ga naar de app gezondheid
Kies onderin beeld rechts Medische ID
Klik op Wijzig en vul hier je gewenste gegevens in
Zet “toon bij vergrendeling” aan

Lees verder

iPad / iPhone: Uitgebreide Dicteer Handleiding

iPad / iPhone: Uitgebreide Dicteer Handleiding

Dicteerfunctie iPad iOS 8
De dicteer functie op de iPad en iPhone wordt geactiveerd door op de microfoon op het toetsenbord te klikken.
Slimmer werken met de iPhone / iPad, teksten dicteren

In iOS 8 kun je op de iPhone (4s en nieuwer) en iPad (3 en nieuwer) teksten dicteren. Met deze dicteer functie spreek je tekst in en ze worden de woorden op je iPhone of iPad uitgetypt, dit werkt in alle apps waar je het toetsenbord kunt gebruiken dus ook in Whatsapp.

Dicteren aanzetten op de iPhone / iPad (iOS 8)

In instellingen zet je de dicteer functie als volgt aan:
Ga naar instellingen – algemeen – toetsenbord en zet dicteren aan.

Hoe werkt het dicteren op de iPhone / iPad

Het dicteren werkt in alle apps waar je je toetsenbord kunt gebruiken. Op je toetsenbord zie je een microfoon staan naast het wereld bolletje. Tijdens het inspreken van je teksten kun je allerlei commando’s gebruiken. Deze staan beschreven in de handleiding.

Dicteerfunctie iPad en iPhone handleiding

Wil je een uitgebreid overzicht van mogelijkheden en commando’s van de dicteer functie voor de iPad / iPhone ontvangen? Vul dan dit formulier in:


Heb je vragen of aanvullingen? Neem dan gerust contact met me op of bekijk de andere blogs voor meer tips en trucs.

Papierloos werken met iPhone en iPad deel 2 van 3 – de apps voor iPhone

De apps

Om papierloos te kunnen werken heb je de juiste apps nodig. Zoals ik in mijn introductieblog reeds vermeldde, ben ik op zoek gegaan naar slimme apps die mijn papierloze leven goed te ondersteunen. De zoektocht gaat door omdat de ontwikkelingen snel gaan en er steeds nieuwe apps bijkomen. Ik heb goede bruikbare apps gevonden en de afgelopen maanden ervaren dat papierloos goed heel goed mogelijk is.

 Er zijn duizenden apps, ik noem hier de apps waar ik goede ervaringen mee heb. Van de meeste apps heb ik als vergelijkingsmateriaal alternatieven getest. De hier genoemde apps bevallen mij goed maar als je suggesties hebt hoor ik dat graag!

iPhone

  • Evernote (Premium), mijn allesomvattende kladblok
  • Inkflow, snel iets op te schrijven (met vinger of stylus)
  • Fastever, snel aantekeningen typen en in het juiste notitieboek met tags opslaan in Evernote
  • Cue, zoekmachine die het zoeken in Evernote versneld
  • Scanner Pro, documentscanner
  • Worldcard, visitekaartjes scannen naar je adresboek

 

Evernote (herhaling)

Evernote is mijn digitale kladblok en geheugen. Je zult me hier vaak over horen en ik kan je van harte aanraden om het te gaan gebruiken.

Over Evernote is genoeg informatie beschikbaar dus over de mogelijkheden van Evernote ga ik het niet over hebben. Graag verwijs ik naar de blog van Patrick Mackaaij, naar de Evernote Facebookgroep en naar het Lifehacking met Evernote boekje. Wederom, ik heb geen aandelen maar ben absoluut fan!

 

 

 InkFlow

Van InkFlow maak ik gebruik van de gratis versie omdat ik weinig gebruik maak van de kladblokfunctie op de iPhone.  De schrijffunctie van InkFlow maakt het eenvoudig om snel iets op te schrijven zoals je dat op een papieren kladblokje zou doen. Je kunt de aantekeningen mailen in JPEG, PDF of InkFlow formaat. In de betaalde versie zijn veel extra functies zoals het gummetje maar zelfs die mis ik niet…

 Fastever

FastEver is handig om snel een aantekening naar Evernote te sturen. Je kunt je aantekening met één klik van een tijdstempel voorzien. FastEver start sneller op dan Evernote en je kunt de notities van labels voorzien en in het juiste notitieboek plaatsen.

 

 

 

CUE

CUE is een zoekmachine die je informatie indexeert waardoor er sneller zoekresultaten verschijnen. In de betaalde versie ($4,99 per maand) kun je bijvoorbeeld Evernote koppelen en je notities op een snellere manier doorzoeken. In de gratis versie kun je alle informatie op je iPhone laten doorzoeken.

ScannerPro

ScannerPro is een mobiele scanner die goed leesbare scans maakt. Handig voor het snel scannen van kassabonnen, garantiebewijzen. Bekijk het filmpje voor een overzicht van de mogelijkheden.

Worldcard Pro

Met deze betaalde app kun je visitekaartjes scannen, de tekst bewerkbaar maken en de gegevens van het visitekaartje rechtstreeks naar je adresboek verplaatsen zodat je de gegevens dus niet meer hoeft over te typen. De app werkt wonderbaarlijk goed; ik gebruik deze app al enkele jaren en heb nog nooit een fout telefoonnummer kunnen ontdekken. Sommige lettercombinaties gaan wel eens fout, dit is eenvoudig te verbeteren en het gaat sneller dan het overtypen van de gegevens.

Volgende blog

In mijn volgende blog ga ik uitgebreid in op de iPad apps . Mis je een app die jij graag gebruikt of heb je andere vragen? Laat het me weten!