Medische ID iPhone voor noodgeval, maak jij er al gebruik van?

Medische ID iPhone voor noodgeval, maak jij er al gebruik van?

Medische ID iPhone, handig!

Tegenwoordig hebben veel mensen hun mobiele telefoon altijd bij zich. Helaas is de instelmogelijkheid van de medische ID iPhone bij velen onbekend. Op je iPhone, vanaf iOS 8, kun je namelijk al enige tijd je medische gegevens invullen. Dit is informatie die bij een noodgeval gebruikt kan worden door omstanders en hulpverleners. Het Medische informatie die je invult in de gezondheid app is altijd toegankelijk voor anderen, ook als je een wachtwoord gebruikt kan iedereen deze informatie bekijken.

Medische ID iPhone, waarom invullen?

Bij een ongeval of ander noodgeval kan een hulpverlener of omstander op je iPhone meteen een contact-telefoonnummer opzoeken en eventuele medicijnen of allergieën bekijken. Hulpverleners kunnen hier dan meteen rekening mee houden.

Medische ID iPhone instellen, de handleiding

Medische ID instellen voor noodgeval in app gezondheid
Gezondheid

Ga naar de app gezondheid
Kies onderin beeld rechts Medische ID
Klik op Wijzig en vul hier je gewenste gegevens in
Zet “toon bij vergrendeling” aan

Medische ID bekijken

Vergrendel je iPhone en zorg dat je het scherm ziet waar je je wachtwoord intoetst.
Er staat onderin links nu “Noodgeval” als je hierop klikt kun je op het volgende scherm links onderin op Medische ID klikken en de gegevens bekijken. De hier ingevulde contacten kunnen met jouw telefoon gebeld worden zonder dat je wachtwoord bekend is.

Medische ID instellen voor noodgeval iPhone
Vergrendescherm met linksonder knop “Noodgeval”
Medische ID instellen voor noodgeval iPhone
Belscherm noodgeval om 112 te bellen
Medische ID instellen voor noodgeval iPhone
Medische ID zoals zichtbaar voor iedereen

 

 

 

 

 

 

Als je zelf omstander of hulpverlener bent kun je bij een slachtoffer met een iPhone op de hierboven beschreven manier de medische informatie bekijken en eventueel een contactpersoon bellen.

Door het invullen van je Medische ID kunnen omstanders en hulpverleners bij een noodsituatie altijd je medische gegevens bekijken en contact opnemen met je naasten. Ik ben benieuwd of hulpverleners bekend zijn met deze functie van de iPhone en hier gebruik van maken. Klik hier voor overige blogs met tips en handleidingen.

Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met mij op.