Ondertekenen / bewerken email bijlagen iOS10

Ondertekenen / bewerken email bijlagen iOS10

Ondertekenen / bewerken email bijlagen iOS10

Het ondertekenen / bewerken email bijlagen iOS10 is mogelijk in de mail-app op de iPhone en iPad. Dit is vooral handig als je een PDF bestand toegestuurd krijgt waar je opmerkingen bij wilt zetten of je handtekening onder wilt plaatsen. Hieronder een beschrijving van de mogelijkheden.

Hoe werkt het ondertekenen / bewerken email bijlagen iOS10?

Je ontvangt een e-mailbericht met een PDF-bijlage. Als de bijlage meteen opent in de mail, klik je erop en kies je in het scherm dat verschijnt “Markeer en beantwoord”.

Zie je de bijlage als icoon in de mail staan dan klik je op de bijlage en deze opent in de mail-app.
Als je op het scherm tikt, verschijnt er bovenin het document een balk.

Ondertekenen / bewerken email bijlagen iOS10

Lees verder

Evernote in de praktijk

Papierloos werken
Sinds januari 2012 werk ik papierloos. Hierbij gebruik ik Evernote (de premium-versie) als geheugensteuntje en archief. Tijdens de Slimmer Werken trainingen die ik geef merk ik dat veel mensen de praktische mogelijkheden van Evernote niet volop benutten, vandaar deze blog over Evernote in de praktijk.

Evernote-logo

 

Overal op internet zijn artikelen over de mogelijkheden van Evernote te vinden. Als je meer wilt weten over de mogelijkheden, dan verwijs ik je graag naar de Evernote blog van Patrick Mackaaij  Hieronder vind je tips over het gebruik van Evernote in de dagelijkse praktijk.

Mappen en labels
Mijn mappenstructuur in Evernote is eenvoudig, ik gebruik bijna altijd labels om documenten terug te vinden. Iedere notitie kun je namelijk maar in één notitieboek zetten maar je kunt er meerdere labels bij plaatsen.

polissenPrivé documenten gaan bijvoorbeeld in de map administratie, hier zitten honderden documenten in maar alles is eenvoudig terug te vinden omdatEvernote goed doorzoekbaar is.  Door bijvoorbeeld de ziektekostenpolis goed te labelen (labels 2013 en polissen)  kan ik deze eenvoudig terugvinden. Door op Polis te zoeken, wordt de polis ook gevonden omdat Evernote teksten in foto’s doorzoekt. Als je meer wilt weten over hoe Evernote werken dan kan ik het digitale boekje Lifehacking met Evernote van harte aanbevelen.


Post, garantiebewijzen, kassabonnen en officiële documenten

post digitaliserenAlle brieven die via de post binnenkomen, fotografeer ik met de Evernote-app op mijn telefoon. De foto’s worden direct opgeslagen in Evernote.  In de praktijk betekent dit dat als ik spontaan besluit om iets terug te brengen naar de winkel, ik de factuur altijd bij me heb.

 

Ook alle documenten voor de accountant staan in Evernote dus als hij een document nodig heeft kan ik hem deze onafhankelijk van plaats en tijd direct toesturen vanaf mijn telefoon. Digitale post kan ik eenvoudig doorsturen naar mijn Evernote e-mailadres.

 

tekst verbergen met Skitch
Wil je bepaalde informatie liever niet bewaren in Evernote? Gebruik dan Skitch om teksten onleesbaar te maken.

Skitch kun je gebruiken om bijvoorbeeld je geboortedatum in je paspoort weg te halen  of je kunt bij documenten alleen de belangrijke delen leesbaar laten en de rest weghalen. Ook kun je op een document “schrijven” dat het een Evernote-kopie is
Koppelingen naar notities

koppeling maken naar Evernote notitie

Als je in Evernote een notitie hebt gemaakt kun deze via een koppeling delen met anderen. Als ik een factuur ontvang, zet ik deze in Evernote en plaats ik de koppeling naar de factuur in mijn takenlijst zodat ik deze niet meer hoef te zoeken als ik de factuur ga betalen. Vragen en verzoeken van opdrachtgevers en/of deelnemers aan trainingen kopieer ik naar een Evernote-notitie. De koppeling zet in in mijn  agenda in het opmerkingenveld zodat ik alle informatie direct bij de hand heb als ik de training ga voorbereiden.

Een ander handigheidje van koppelingen is dat je de koppelingen kunt whatsappen 🙂 Onze pubers lezen hun schoolmail niet dus heb ik deze doorgestuurd naar mijn mailbox om niets te missen. Als er belangrijke berichten tussen zitten stuur ik deze door naar het Evernote e-mailadres en deel ik de koppeling via Whatsapp met de kinderen.

Medicijnen, artsbezoek e.d.

Livescribe Wifi SmartpenFoto’s gemaakt van de doosjes, bloedprikformulieren en artsenbrieven en gelabeld met naam gezinslid – jaartal – gezondheid.

Als ik aantekeningen wil maken bij het bezoek aan de arts neem ik mijn Livescribe pen en boekje mee zodat ik alle aantekeningen ook in Evernote kan labelen en terugvinden.

Zoek ik op het label gezondheid, krijg ik een overzicht te zien van alle medicatie van alle gezinsleden. Zet ik er een jaartal en een naam bij, dan krijg ik heel specifiek (een deel van) het “Medisch dossier” van één van de gezinsleden (of schoonouders, handig voor als je het opeens nodig hebt).


Vakantie

Papierloos vakantie Evernote

Eén van de voordelen van Evernote Premium is dat je notitieboeken offline op je telefoon en tablet kunt opslaan. Dit gebruik ik voor de vakanties. Alle documenten, vliegtickets, bevestigingen van hotel en huurauto en paspoorten sla ik op in één notitieboek die ik dan tijdens de vakantie offline kan benaderen. Ik neem dus geen papieren documenten mee en open bijvoorbeeld de hotelreservering bij aankomst gewoon op mijn telefoon.

Over Evernote in de praktijk is nog veel te vertellen. Heb je een aanvulling of een vraag? Laat het me weten!

Papierloos vergaderen met de iPad / tablet

In de komende blogs ga ik uitgebreid in op het papierloos vergaderen, hoe te beginnen, de voordelen, do’s en dont’s en de mogelijkheden om op professionele efficiënte wijze te vergaderen met de iPad.

Hoe starten met papierloos vergaderen? Binnen veel bedrijven werd voor de invoering van de iPad  en het papierloos vergaderen zeer professioneel vergaderd. Regelmatig kom ik bij bedrijven waar het vergaderen met de iPad nog niet is geprofessionaliseerd, dit kan de weerstand versterken op zowel de secretariaten als de vergaderdeelnemers.

Vergaderapps

Voordeel van het gebruik van vergaderapps is dat de stukken veilig staan en dat de voorbereiding en de vergadering efficiënter en professioneler verlopen. Secretariaten hoeven de stukken bijvoorbeeld niet meer om te zetten in PDF omdat een aantal van de hierondergenoemde vergaderapps dat automatisch doen. Ook heb je tijdens de vergadering toegang tot het archief. Ook bevatten een aantal van de vergaderapps een agenda waar bijlagen voor afspraken in geplaatst kunnen worden, hiermee is ook meteen het probleem van het plaatsen van bijlagen in de iPad  / tablet agenda opgelost.

Door iedereen met dezelfde app te laten werken kunnen vergaderdeelnemers vergaarde kennis en trucs delen.

Onderzoek de mogelijkheden en kosten van het gebruik van een speciale vergaderapp. Met behulp van deze apps kun je op de iPad / tablet net zo professioneel en efficiënt vergaderen als met papieren vergaderstukken. Enkele aanbieders zijn: gemeenteoplossingen.nl, zorgoplossingen.nl papierloosvergaderen.nl en iBabs.eu. Om een beeld te krijgen van de mogelijkheden van deze apps kun je  de iBabs pro op je iPad of tablet downloaden en inloggen als demogebruiker. Je krijgt dan een duidelijk beeld van wat een vergaderapp voor je organisatie kan betekenen.

iPadkennis
Zorg ervoor dat alle vergaderdeelnemers een iPad/tablet hebben en bekend zijn met de mogelijkheden en onmogelijkheden van de iPad. Maak afspraken over de apps die gebruikt gaan worden tijdens de vergaderingen.

Ook voor de managementondersteuners betekent het invoeren van de iPad dat zij anders moeten gaan werken, zorg dat zij ook over de benodigde kennis beschikken.

Wanneer en welke apps
Spreek af welke apps gebruikt worden voor het papierloos vergaderen en dat de deelnemers vooraf aan de eerste vergadering bekend zijn met de werking van deze apps. Indien je besluit zonder speciale vergaderapp te gaan vergaderen kijk dan naast e-mail, naar de mogelijkheden van bijvoorbeeld Dropbox om de vergaderstukken naar de iPad te verplaatsen. iAnnotate en Goodreader zijn zeer geschikt voor het annoteren van de vergaderstukken.

Wat zijn jouw ervaringen met papierloos vergaderen (zonder en met vergaderapp)?

 

 

 

 

 

Papierloos werken met de iPad, Agendabijlagen

papierloos vergaderen

Bijlagen papierloos vergaderen
De iPad maakt het mogelijk om papierloos te vergaderen. Ik gebruik de iPad voor het lezen van de vergader- of overlegstukken en als digitaal kladblok. Tijdens workshops krijg ik regelmatig vragen over de mogelijkheden en onmogelijkheden van documenten- en agenda synchronisatie.

Steeds meer organisaties stappen voor de vergaderstukken over naar speciale vergaderapps, hierover in een latere blog meer.

Voor individuele overleggen worden op de pc de bijlagen in Outlook bij de afspraak gezet. Eén van de onmogelijkheden van de iPad is dat agendabijlagen niet toegevoegd kunnen worden in de agenda.

Ik maak voor overlegdocumenten op de iPad gebruik van Dropbox en Google Drive maar bij veel bedrijven is het gebruik van deze tools niet gewenst.

digitale dagmappenAgendabijlagen
Digitale dagmappen in Outlook zijn een goede, praktische oplossing. Bijlagen kunnen op de iPad beschikbaar worden gemaakt door “digitale dagmappen”, eventueel met de naam 01Maandag 02Dinsdag etc zodat deze mappen bovenaan in de mappenstructuur staan en snel te vinden zijn.

Door gebruik te maken van regels voor inkomende e-mailberichten kunnen bijlagen rechtstreeks naar de dagmap gemaild worden. Het onderwerp van de agendabijlage is belangrijk voor het rechtstreeks mailen naar de juiste dagmap maar ook voor het snel terugvinden van de bijlage.

Met de juiste apps kunnen de documenten geannoteerd worden.

Heb jij vragen over agendabijlagen en de iPad of een andere manier om je bijlagen naar de iPad te krijgen? Ik kijk uit naar jullie tips en ervaringen!

 

Papierloos werken, een dag uit de praktijk

De werkdag van een papierloze zelfstandig professional

Mijn werkdag verschilt niet echt van de werkdag van andere kenniswerkers. Vandaag ga ik naar mijn werkplek Swung House omdat ik een afspraak heb en van de gelegenheid gebruik maak om een aantal stukken af te ronden. Mijn ervaring is dat ik thuis goed kan werken maar dat ik bij Swung House productiever ben omdat daar minder afleiding is. In mijn tas bevindt zich mijn volledige kantoor, alles netjes georganiseerd.

De inrichting en bereikbaarheid maken Swung House een prettige locatie om te werken. Bij aankomst haal ik koffie 🙂 en neem ik plaats op een werkplek.

Eerst richt ik mijn kantoor in: laptop, iPad op standaard, smartphone, stylus en de e-pen, koptelefoon en schoonmaakdoekje. Mijn laadkabels laat ik nog even in de tas zitten maar als het nodig is kan ik deze eenvoudig inpluggen in de stopcontacten die bij Swung House in de tafels verwerkt zijn.
Vandaag ga ik de Twitterhandleiding aanvullen, de administratie bijwerken en e-mailberichten verwerken.

 

Voor het actualiseren van de Twitter Handleiding heb ik aantekeningen gemaakt van vragen tijdens trainingen. Deze zijn omgezet naar getypte tekst (in PDF), wil je weten hoe dit is gedaan, lees dan mijn e-pens blog. De aantekeningen staan in Evernote. Ik zoek ze op en open ze op de iPad in iAnnotate zodat ik in de aantekeningen kan schrijven.

Op de laptop open ik de Twitterhandleiding. Aan de hand van de aantekeningen, geopend op de iPad wordt het document aangevuld. Een interessante pagina over de nieuwste veranderingen op Twitter sla ik via de Evernote clipper (Chrome Browser) op in Evernote zodat ik deze later kan doorlezen.

 

Dan gaat de telefoon. Door twee keer op de homeknop van mijn iPad te klikken, schakel ik snel over naar Pen Ultimate zodat ik eventueel snel een telefoonnotitie kan maken. Het telefoontje is van iemand die interesse heeft in een van mijn diensten dus ik open het kladblok in Penultimate mijn vragenlijst potentiële klanten.

Na het telefoongesprek open ik op de iPad de aantekeningen van de Twitterhandleiding en ga ik verder.

 


Mijn afspraak komt binnen, we gaan beneden in de open ruimte zitten en ik neem mijn Ipad en e-pens mee zodat ik mijn handgeschreven aantekeningen straks kan omzetten naar getypte tekst om ze te verwerken en archiveren.

Tijdens het gesprek schrijf ik mijn aantekeningen op de Ipad terwijl de ander een kladblok gebruikt. We schrijven even snel alleen kan ik mijn aantekeningen straks digitaliseren en eventueel aanvullen en verbeteren.

Als mijn afspraak vertrekt zet ik mijn aantekeningen om naar getypte tekst  en loop terug naar de werkplek. onderweg maak ik een praatje met Marinel van de Velde van Swung House en ze laat me een interessant boek zien. Ik maak een foto van de cover zodat ik deze later in Evernote kan bewaren en terugvinden.

Dan ga ik weer aan de slag. De Twitterhandleiding is aangevuld en de administratie is aan de beurt. Alle ontvangen post wordt door mij direct gedigitaliseerd (gescand) dus ik kan plaats-onafhankelijk mijn administratie doen. Door in Evernote alles goed te taggen zijn de benodigde stukken zo boven water. De stukken open ik op mijn Ipad en ik werk op mijn laptop. Dit heeft hetzelfde effect als geprinte stukken die je naast je neerlegt.

Als de actielijst voldoende is geslonken pak ik mijn spullen en ga ik huiswaarts.

Papierloos werken, volledig of deels, is eenvoudiger en efficiënter dan je denkt; wat houdt jou nog tegen?

Papierloos werken met iPhone en iPad deel 2 van 3 – de apps voor iPhone

De apps

Om papierloos te kunnen werken heb je de juiste apps nodig. Zoals ik in mijn introductieblog reeds vermeldde, ben ik op zoek gegaan naar slimme apps die mijn papierloze leven goed te ondersteunen. De zoektocht gaat door omdat de ontwikkelingen snel gaan en er steeds nieuwe apps bijkomen. Ik heb goede bruikbare apps gevonden en de afgelopen maanden ervaren dat papierloos goed heel goed mogelijk is.

 Er zijn duizenden apps, ik noem hier de apps waar ik goede ervaringen mee heb. Van de meeste apps heb ik als vergelijkingsmateriaal alternatieven getest. De hier genoemde apps bevallen mij goed maar als je suggesties hebt hoor ik dat graag!

iPhone

 • Evernote (Premium), mijn allesomvattende kladblok
 • Inkflow, snel iets op te schrijven (met vinger of stylus)
 • Fastever, snel aantekeningen typen en in het juiste notitieboek met tags opslaan in Evernote
 • Cue, zoekmachine die het zoeken in Evernote versneld
 • Scanner Pro, documentscanner
 • Worldcard, visitekaartjes scannen naar je adresboek

 

Evernote (herhaling)

Evernote is mijn digitale kladblok en geheugen. Je zult me hier vaak over horen en ik kan je van harte aanraden om het te gaan gebruiken.

Over Evernote is genoeg informatie beschikbaar dus over de mogelijkheden van Evernote ga ik het niet over hebben. Graag verwijs ik naar de blog van Patrick Mackaaij, naar de Evernote Facebookgroep en naar het Lifehacking met Evernote boekje. Wederom, ik heb geen aandelen maar ben absoluut fan!

 

 

 InkFlow

Van InkFlow maak ik gebruik van de gratis versie omdat ik weinig gebruik maak van de kladblokfunctie op de iPhone.  De schrijffunctie van InkFlow maakt het eenvoudig om snel iets op te schrijven zoals je dat op een papieren kladblokje zou doen. Je kunt de aantekeningen mailen in JPEG, PDF of InkFlow formaat. In de betaalde versie zijn veel extra functies zoals het gummetje maar zelfs die mis ik niet…

 Fastever

FastEver is handig om snel een aantekening naar Evernote te sturen. Je kunt je aantekening met één klik van een tijdstempel voorzien. FastEver start sneller op dan Evernote en je kunt de notities van labels voorzien en in het juiste notitieboek plaatsen.

 

 

 

CUE

CUE is een zoekmachine die je informatie indexeert waardoor er sneller zoekresultaten verschijnen. In de betaalde versie ($4,99 per maand) kun je bijvoorbeeld Evernote koppelen en je notities op een snellere manier doorzoeken. In de gratis versie kun je alle informatie op je iPhone laten doorzoeken.

ScannerPro

ScannerPro is een mobiele scanner die goed leesbare scans maakt. Handig voor het snel scannen van kassabonnen, garantiebewijzen. Bekijk het filmpje voor een overzicht van de mogelijkheden.

Worldcard Pro

Met deze betaalde app kun je visitekaartjes scannen, de tekst bewerkbaar maken en de gegevens van het visitekaartje rechtstreeks naar je adresboek verplaatsen zodat je de gegevens dus niet meer hoeft over te typen. De app werkt wonderbaarlijk goed; ik gebruik deze app al enkele jaren en heb nog nooit een fout telefoonnummer kunnen ontdekken. Sommige lettercombinaties gaan wel eens fout, dit is eenvoudig te verbeteren en het gaat sneller dan het overtypen van de gegevens.

Volgende blog

In mijn volgende blog ga ik uitgebreid in op de iPad apps . Mis je een app die jij graag gebruikt of heb je andere vragen? Laat het me weten!

 

Papierloos werken met de iPhone en iPad deel 1 van 3 [02-2013]

Het proces
Toen ik besloot om 100% papierloos te gaan werken was ik al een tijdje bijna papierloos maar op veel momenten is het handig om toch weer een kladblok en een pen te pakken dus dat deed ik ook.

Gewoontes zijn moeilijk af te leren. Bij het maken van telefoonnotities en boodschappenlijstjes, viel ik toch weer terug in mijn oude vertrouwde methode van pen en papier. Maar ook voor het lezen van lange stukken tekst vond ik papier toch nog wel heel handig, vooral omdat je op papier aantekeningen kunt maken.

Waarom 100%
Als je steeds meer papierloos doet, merk je al snel de voordelen. Takenlijst of boodschappenlijstje digitaal? Ongeacht waar je iets te binnen schiet, je kunt het meteen toevoegen want je smartphone heb je altijd bij de hand.

Nooit meer zoeken naar dat papiertje waar je dat telefoonnummer hebt opgeschreven. Bij mij staat alles in het digitale kladblok Evernote en dus zijn mijn aantekeningen terug te vinden op iedere pc, smartphone en tablet.

Digitaal invoeren gaat met een stylus of de speciale e-pen bijna even snel en je bespaart later tijd met het terugzoeken van je bewaarde informatie.

De apps
Ik ben gaan zoeken naar slimme apps die mijn papierloze leven goed ondersteunen. Mijn zoektocht is gaat door omdat de ontwikkelingen snel gaan maar ik heb goede bruikbare apps gevonden en de afgelopen maanden ervaren dat papierloos goed werkt.

Er zijn duizenden apps, ik noem hier de apps die mij goed bevallen. Van de meeste apps heb ik als vergelijkingsmateriaal andere exemplaren getest. De hier genoemde apps bevallen mij goed maar als je suggesties hebt hoor ik dat graag!

Evernote
Evernote is mijn digitale kladblok en geheugen. Je zult me hier vaak over horen en ik kan je van harte aanraden om het te gaan gebruiken.

Over Evernote is genoeg informatie beschikbaar dus over de mogelijkheden van Evernote ga ik het niet over hebben. Graag verwijs ik naar de blog van Patrick Mackaaij, naar de Evernote Facebookgroep en naar het Lifehacking met Evernote boekje. Wederom, ik heb geen aandelen maar ben absoluut fan! Misschien dat ik in de toekomst wel een keer een blog schrijf over hoe ik Evernote in de praktijk gebruik.

iPhone

 

 • Evernote (Premium), mijn allesomvattende kladblok
 • Inkflow, snel iets op te schrijven (met vinger of stylus)
 • Fastever, snel aantekeningen typen en in het juiste notitieboek met tags opslaan in Evernote
 • Cue, zoekmachine die het zoeken in Evernote versneld
 • Scanner Pro, documentscanner
 • WorldcardPro

iPad

 

 • Evernote
 • iAnnotate voor het maken van aantekeningen in PDF bestanden alsof het papier is
 • TextExpander, om veel gebruikte teksten sneller geheel opgemaakt te kunnen typen
 • Documents to Go, om Officedocumenten te bewerken
 • PDF Converter voor het omzetten van Officedocumenten naar PDF
 • Notes Mobile / PenUltimate voor het maken van aantekeningen.

Volgende blog

In mijn volgende blog ga ik uitgebreid in op de (on) mogelijkheden van bovengenoemde apps. Mis je een app die jij graag gebruikt of heb je vragen? Laat het me weten!

 

 

Handgeschreven of getypt? Beiden!

Schrijven op de iPad

Zoals ik in mijn introductie-blog vertelde, werk ik sinds begin 2012 volledig papierloos. Waar ik vooral tegenaan liep bij het papierloos werken was het maken van aantekeningen tijdens bijvoorbeeld gesprekken met klanten. Netjes schrijven op een iPad is bijna onmogelijk omdat je je hand niet kunt neerleggen.

 

Met mijn  bamboo stylus en de app PenUltimate was ik redelijk tevreden. Vanuit PenUltimate kun je je aantekeningen meteen in Evernote bewaren, waarbij je handgeschreven teksten ook meteen doorzoekbaar zijn.

 

Liever getypt

Toch vond ik het teruglezen van mijn aantekeningen tegenvallen alhoewel Evernote geen problemen heeft met het doorzoeken van mijn handgeschreven teksten.

Voor mij is getypte tekst overzichtelijker en beter leesbaar en mijn slordige handschrift irriteerde me dus ging ik op zoek naar een alternatief voor het schrijven op de iPad.

 

 

Livescribe pen

Al enkele malen had ik naar de Livescribe pen gekeken waarover in de Facebook groep Evernote regelmatig lovend wordt gesproken. Deze pen heeft veel mogelijkheden. Omdat het opnemen van de audio voor mij niet van toepassing is, zocht ik verder. Vooral het aantal stappen om mijn Livescribe Echo geschreven teksten naar Evernote te krijgen sprak mij niet aan:

 • aantekeningen schrijven op papier,
 • geschreven document naar de pc verplaatsen,
 • via software op pc de geschreven tekst omzetten naar getypte tekst
 • omgezette tekst opslaan in een Evernote notitie.

Voor mij was dit te omslachtig omdat ik vooral telefoon-, gespreksnotities en aantekeningen maak.

 E-Pens
Toen ik via Twitter werd geattendeerd op de E-pens, schrok ik van de prijs, €149,= is veel geld voor een pen. Toch heb ik deze pen gekocht omdat ik nu mijn iPad als kladblok kan gebruiken. Het is nu mogelijk om op mijn iPad te schrijven alsof ik op papier schrijf met mijn hand rustend op de tablet.

Weet je wat het allermooiste is? Ik kan mijn handgeschreven teksten met één druk op de knop omzetten naar getypte tekst en deze e-mailen, opslaan in Evernote en nog veel meer. Ondanks dat ik niet echt een net handschrift heb, pakt de pen mijn geschreven woorden (bijna) feilloos op:

blog e-pen voorbeelden

 

 

 

 

 

Livescribe met Wifi (juli 2013)
Inmiddels heb ik alweer een aantal maanden de Livescribe Wifi pen in mijn bezit en die bevalt heel goed. Alles wat ik opschrijf en opneem in het Livescribe schrift gaat automatisch naar Evernote zodat ik mijn aantekeningen altijd bij de hand heb op mijn laptop, telefoon en tablet. Het wachten is nu op de software die mijn handgeschreven teksten omzet naar getypt maar de pen is geweldig omdat ik op (speciaal) papier kan schrijven en alles direct digitaal wordt bewaard in mijn Evernote. Ook zijn mijn handgeschreven teksten doorzoekbaar in Evernote, superhandig!

Als ik mijn tekst teruglees realiseer ik me dat het voor sommigen misschien als een verkooppraatje klinkt. Voor alle duidelijkheid, ik heb geen aandelen, ik ben gewoon fan, dat geldt voor alles waar ik over schrijf.